Održan preventivni monitoring sastanak Nacionalne Erasmus + Kancelarije za BLUEWBC projekat - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Održan preventivni monitoring sastanak Nacionalne Erasmus + Kancelarije za BLUEWBC projekat

06.06.2020   PFK Admin  318 pregleda

 

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore je u petak, 5. juna 2020. godine održan preventivni monitoring sastanak Nacionalne Erasmus + Kancelarije (NEO) u Crnoj Gori. Sastanku su prisustvovali članovi radnog tima sa Univerziteta Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis koje učestvuju u realizaciji međunarodnog projekta pod nazivom:“Sustainable development of BLUE economies through higher education and innovation in Western Balkan Countries” (akronim: BLUEWBC), prihvaćenog kroz finansiranje u okviru Erasmus + programa – Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju KA2/2019.

Na sastanku je prikazana prezentacija radnog plana i pregled dosadašnjih realizovanih aktivnosti s akcentom na vidljivost Erasmus + programa i BLUEWBC projekta kroz niz promotivnih akcija u kojima su učestvovali svi partneri iz Crne Gore. Kroz elaboraciju radnih paketa i ukazivanja na značajne izlazne rezultate koji se očekuju u narednom periodu trajanja projekta, konstatovano je da konzorcijum projekta djeluje integrisano i u organizacionom smislu veoma preduzetnički, oslanjajući se na poštovanje rokova koji su definisani u radnim paketima. Bilo je riječi o opremi koja je predviđena projektom i koja će biti instalirana na Univerzitetu u prvoj polovini projekta. Direktorica NEO kancelarije, g-đa Vanja Drljević je ukazala na smjernice evaluatora projekta i poželjela uspješnan nastavak rada na projektu koji se odnosi na povezivanje akademske zajednice sa akterima Plave ekonomije u Crnoj Gori. 

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima