Popunjena sva mjesta za program Nautika i pomorski saobraćaj PFK-a - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Popunjena sva mjesta za program Nautika i pomorski saobraćaj PFK-a

06.07.2019   PFK Admin  3833 pregleda

 

Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore  je ostalo 49 slobodnih mjesta, odnosno popunjeno je 211 od ukupno 260 mjesta. Prodekanica za nastavu na PFK-u Milena Dževerdanović–Pejović navodi da su i ove godine popunjena svih predviđenih 80 mjesta na  Studijskom programu Nautika i pomorski saobraćaj.

“Nastavljen je trend da su upisani srednjoškolci sa odličnim i vrlodobrim uspjehom od čega preko 15 % stranaca i oko 10 % lučonoša. Ovo svakako predstavlja kontinuitet i već tradiciju u pogledu kvaliteta prijavljenih kandidata”, kazala je.

Kad je riječ o preostalim mjestima, u II upisnom roku biće mjesta za 12 kandidata na programu Brodomašinstvo, dva mjesta na Menadžmentu u pomorstvu i logistici, i 35 mjesta  na studijskom programu Pomorska elektrotehnika.

Prodekanica za nastavu na PFK-u Milena Dževerdanović –Pejović  poručuje brucošima da prije svega redovno prate nastavu jer ona obuhvata kako teorijski tako i praktični dio i aktivnim učešćem lakše ostvaruju uspjeh na ispitu.

„Treba da budu aktivni na online platformama kao što je moodle odakle takođe preuzimaju materijal za rad i rade testove provjere znanja tokom semestra. Takođe, zalaganjem i vrijednim radom kandiduju se za programe mobilnosti odnosno razmjene van Univerziteta Crne Gore, što predstavlja jedno značajno iskustvo i novinu za studente“, kazala je ona.

Šaroliko tržište rada, dodaje, a posebno  konkurentno pomorsko tržište zahtijeva znanje i kvalitet što im Pomorski fakultet Kotor kontinuirano pruža.

„Kada je u pitanju ukrcaj budućih pomoraca, i tu postoji mogućnost da se studenti sa dobrim uspjehom dokažu i budu odabrani za ukrcaj na neku od renomiranih brodskih kompanija sa kojoj imamo saradnju. Svakako da treba da uče stručne predmete i strane jezike, posebno engleski jezik kao zvanični jezik pomorske komunikacije“, poručila je novim studentima Dževerdanović–Pejović.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1271/objava/49676-popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a

https://www.cdm.me/drustvo/popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a/

http://www.antenam.net/drustvo/125706-popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a

http://standard.co.me/index.php/drustvo/item/53144-popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a

https://volimpodgoricu.me/2019/07/06/popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a/

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima