Fakultet za pomorstvo u Kotoru i Alesund University College organizuju drugi seminar za ukrcaj pomoraca, kvalitet obuka u pomorstvu i offshore industriji - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Fakultet za pomorstvo u Kotoru i Alesund University College organizuju drugi seminar za ukrcaj pomoraca, kvalitet obuka u pomorstvu i offshore industriji

14.10.2015   PFK Admin   1646 pregleda

UNIVERZITET CRNE GORE - FAKULTET ZA POMORSTVO I ALESUND UNIVERSITY COLLEGE – FAKULTET ZA POMORSKE TEHNOLOGIJE I OPERACIJE IZ ALESUNDA, NORVEŠKA ORGANIZUJU DRUGI PO REDU SEMINAR VEZAN ZA UKRCAJ POMORACA, KVALITET OBUKA U POMORSTVU I OFFSHORE INDUSTRIJE


Kotor, 14. oktobar 2015. – U Kotoru će se u petak 16.10.2015. godine u hotelu „ Vardar“ održati seminar čija je tema organizovanje obuka za pomorce i ukrcaja pomoraca koji će naći svoje zaposlenje u offshore industriji, kojom prilikom će biti razmijenjena iskustva i znanja između norveških i crnogorskih stručnjaka iz ove oblasti.
Drugi po redu, seminar pod nazivom „Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initative“ (Inicijativa za održivi razvoj pomorskog sektora u Crnoj Gori) se realizuje u okviru istoimenog projekta na kome sarađuju Univerzitet Crne Gore, Fakultet za pomorstvo Kotor i Univerzitet iz Alesunda, Fakultet za pomorske tehnologije i operacije, Norveška. Projekat, je započeo prije dvije godine u okviru HERD (Higher education, research and development) programa za pomorstvo namijenjen za Zapadni Balkan, a finansiran je od strane Vlade Kraljevine Norveške.
Cilj zajedničkog projekta, između ostalog, jeste unaprijeđenje kompetentnosti ljudskih resursa u pomorstvu Crne Gore kroz transfer znanja i iskustava od strane norveških eksperata, a prije svega off-shore operacija u kojem su oni među najkompetetnijima u svijetu. 
Studenti Fakulteta za pomorstvo i pomorci, kako domaći tako i strani, su već imali priliku da pohađaju specijalizovanu obuku na najsavremenijim brodskim Off-shore i Dynamic positioning simulatorima koju realizuju norveški instruktori uz asistenciju crnogorskih, pri čemu dobaju iste certifikate kao i u Norveškim institucijama. 
Ovom prilikom će za sve učesnike seminara još jednom biti organizovana demonstracija najsavremenijih brodskih simulatora koji se koriste za obuku za offshore operacije. 
Osim Norveških partnera i Vlade Kraljevine Norveške koja je prepoznala kvalitet aplikacije ovog projekta i izabrala ga za finansiranje, veliki doprinos i podršku dale su i domaće institucije - Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore prilikom prijavljivanja projektne aplikacije i Ministarstvo nauke Crne Gore tokom realizacije samog projekta.


DEKANAT FAKULTETA

Poslednji članci

25.04.2018  2482

Predavanje bivšeg studenta, M. Ružića


21.12.2017  2089

Održano predavanje na temu Modeli razvoja hidroavionskog saobraćaja u Crnoj Gori


16.12.2017  2084

Održano predavanje o međunarodnom časopisu ToMS


04.04.2017  2417

Održano gostujuće predavanje na temu Ljudski resursi na brodu – ukrcaj i menadžement posade


12.03.2017  2293

Održano predavanje o 'Ro-Ro brodu'


Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima